گروه علوم تجربي زرين دشت
ارايه مطالب علمي- نمونه سوال - آزمايش جالب-علوم راهنمایی و ... 
قالب وبلاگ
نويسندگان
آخرين مطالب
ترکیبات یونی در کتاب شما به سه دسته ی اسید ٫ باز «قلیا »  و نمک تقسیم و معرفی شده اند.

اسید ها : اسید ها موادی عموماْ ترش مزه هستند که با فلزات واکنش داده و گاز هیدروژن آزاد می کنند.اسید ها با گروه قلیاها نیز واکنش شیمیایی می دهند.اگر اسیدی را در آب -البته با احتیاط کامل - حل کنید ٫محلول حاصل خاصیت الکترولیت دارد یعنی جریان برق را از خودش عبور می دهد.همه ی اسید ها دارای عامل اسیدی    H  هستند .

آب لیمو و انواع آب میوه های موجود در بازار دارای خاصیت اسیدی هستند. سرکه با نام علمی استیک اسید ٫ جوهر لیمو با نام علمی سیتریک اسید ٫ جوهر گوگرد با نام علمی سولفوریک اسید ٫ جوهر نمک با نام علمی هیدروکلریک اسید و جوهر شوره با نام علمی نیتریک اسید در این دسته قرار دارند. در بین دارو ها قرص آسپیرین و ویتامین ث نیز اسیدند.

بازها : به این گروه قلیا نیز گفته می شود .کلمه ی قلیا به معنای خاکستر است. این مواد تلخ مزه اند و در صورتی که به دست شما مالیده شوند حالتی صابون مانند ایجاد می کنند. اگر مایع سفید کننده «وایتکس » روی دست شما ریخته باشد به خوبی معنی این حرف را می فهمید. باز ها با اسید ها واکنش می دهند و خاصیت الکترلیت هم دارند.همه ی باز ها دارای عامل بازی یا عامل هیدروکسید  OH   هستند.

شامپو ٫صابون ٫ خون انسان ٫جوش شیرین ٫ محلول آمونیاک٫ مایعی که بر اثر فشار از پوست پرتقال خارج می شود و پودر سفید رنگی که با نام تجاری «چنته » برای باز کردن راه فاضلاب استفاده می شود ٫همگی خاصیت قلیایی دارند.سود سوز آور با نام علمی سدیم هیدروکسید ٫ کود پتاس با نام علمی پتاسیم هیدروکسید و آب آهک با نام علمی کلسیم هیدروکسید نیز در این گروه از ترکیبات یونی جای دارند.

نمک ها : ترکیبات یونی که بیشتر شامل یک فلز و یک نافلز هستند را با نام عمومی نمک می شناسیم.در این نوع مواد یون های مثبت و منفی با کمک پیوند یونی در کنار هم قرار گرفته اند و هنگامی که این مواد در آب حل می شوند و یا به صورت مذاب در می آیند به دلیل شکسته شدن پیوند یونی و پراکنده شدن یون ها ٫به آب خاصیت رسانایی الکتریکی می دهند که می گوییم محلول نمک ها الکترولیت است.معروف ترین نمک ها نمک خوراکی «سدیم کلرید » است که روزانه از آن استفاده می کنیم.

اگر یک اسید و یک باز با هم واکنش بدهند خاصیت هم را خنثی کرده و دو ماده ی جدید به نام نمک و آب تولید می کنند .البته توجه داشته باشید که نوع نمک تولید شده بستگی به اسید و باز مورد استفاده دارد.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:

[ جمعه 16 دی 1390برچسب:, ] [ 1:44 ] [ خاجو ]
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

بانك سوال نوبت اول و نوبت دوم علوم اول - دوم و سوم راهنمايي - آزمايشهاي مكمل كتاب - مطالب علمي و جواب پرسشهاي كتاب علوم تجربي راهنمايي
امکانات وب

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 155
بازدید دیروز : 24
بازدید هفته : 155
بازدید ماه : 411
بازدید کل : 72242
تعداد مطالب : 258
تعداد نظرات : 41
تعداد آنلاین : 1


Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت






<-PostTitle->